Mâncarea mexicană

În prezent, la noi în țară, tot mai multe persoane cu venituri medii și peste medie se orientează către mâncăruri exotice și incitante, bucătăria mexicană oferind posibilități în acest sens. Aceste opțiuni culinare nu se fac însă cu luarea în considerare a opiniilor medicale cu privire la cât de sănătoasă este o astfel de dietă.

mancare-mexicana

Mâncare mexicană
sursa imagine: by dfrank4570 from pxhere.com

Potrivit unui cardiolog mexican reputat, mâncarea mexicană este cea mai letală din lume 1. Dr. Enrique C. Morales Villegas, directorul Centrului de Cercetări Cardiometabolice din Aguascalientes, Mexic, a declarat că bucătăria națională este mai dăunătoare decât ceea ce oferă lanțurile de fast-food. Această „combinație de mâncare prăjită, mâncare nesănătoasă și băuturi răcoritoare”, împreună cu sedentarismul, generează niveluri record de obezitate, consideră medicul.

În Mexic, 73% dintre femei, 69% dintre bărbați și 35% dintre adolescenți au praguri de greutate peste limita de normalitate – o statistică pe care, cu siguranță, nu dorim să o reproducem. Mai ales că obezitatea se corelează cu numeroase afecțiuni, printre care diabetul și bolile cardiovasculare.

Notes:

  1. Leading cardiologist says Mexican food is the world’s most deadly – news.com.au, accesat la data de 15.02.2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *